lördag 24 januari 2009

Rätt äpplen nu


Hade just en frejdig debatt med en man som anser att det just nu är dags att äta mango. Men jag upplyste honom att det är minst lika hög tid att äta äpplen, närmare bestämt Ingrid Marie, Elise och Gloster, som har säsong nu i januari. Enligt "Aktuellt frukt och grönt".
Om man har egna äppelodlingar kan det även vara dags för Ribston, Eldrött Duväpple, Belle de Boskoop, Blenheim, Harberts Renett, Bramley, Galloway, Kim, Melon, Mutsu, Oberländer, Prinsessäpplen, Spartan och Ökna Lökäpple. Enligt Görel Christina Näslunds bok "100 älskade äpplen".

8 kommentarer:

K sa...

Jag vet bara att det inte är mango-säsong i Indien nu, för den inträffar på sommar-halvåret, under regnperioden. Däremot är det nog säsong för papaya, i Indien åtminstone.

Rosenkål sa...

Tack, K!
Det känns härligt att ha åtminstone en läsare. Enligt "Aktuellt frukt och grönt" finns just nu mango från Brasilien och Thailand, men för närvarande är de ganska dyra. Mannen som ansåg det dags att äta mango var Olle Lidbom, på http://www.vassaeggen.se/.

K sa...

Jag är stolt över att vara er enda läsare. Ska ni inte sätta en räknare på bloggen så att ni vet att det inte är några som smyger omkring här utan att kommentera?

Rosenkål sa...

Hur gör man då?
Och hur gör man för att byta sin signatur. Funderar på att kalla mig "Grönsaksbloggaren" i stället. Låter inte det mera vederhäftigt?

K sa...

För att byta signatur:

Välj Anpassa längst upp till höger på din blogg.
Välj Mitt Konto längst upp till höger på den sida du kom till.
Logga in om det behövs, och välj Blogger på den sida du kom till.
Välj Redigera Profil i Instrumentpanelen.
Ändra Visningsnamn.

K sa...

Jag använder en gratisräknare från http://susnet.se/tjanster/ . Gå dit, bli medlem, och läs instruktionerna. Jag tror att det är ganska självförklarande, men hör av dig om du inte lyckas lägga in räknaren på bloggen.

hemligamorsan sa...

6 kommentarer på ett inlägg. Jag är överväldigad. Nu 7.

K sa...

Usch, nu börja det bli trångt.