onsdag 11 mars 2009

Och vilken grönsak är egentligen trendigast?

White Guide anser att rotselleri, blomkål, fänkål, gulbeta, kålrot, kålrabbi, majrova, purjolök och rotselleri är årets trendigaste grönsaker.

K anser att de har glömt brysselkål, och att gulbeta, purjo och kålrot tvärtom är hopplöst ute.

Men han håller med mig om att rättika blir stort.

Finns andra åsikter? Vilka är årets modernaste grönsaker?

8 kommentarer:

K sa...

Jag tycker inte att modernaste är samma sak som trendigaste. Verkligen inte.

Grönsaksbloggaren sa...

Känner du dig felciterad? Kräver du en rättelse?
Det vore väldigt trist om du övergav bloggen, så att jag förlorar min enda läsare.

K sa...

Just precis nu gjorde de reklam för en ny brittisk TV-serie, "Från trädgård till tallrik" som börjar på fredag i svt. Den tror jag passar oss.

Nej, jag känner mig inte felciterad och jag tänker inte lämna bloggen. Men jag tycker att du ska försöka få till en räknare på bloggen, så att du vet om det är några andra här och varifrån de kommer. Få långkålen att fixa det nu. Kan jag, så kan han.

Grönsaksbloggaren sa...

Ylva skriver (via annan kanal): Mina förslag är Bondböna och Borlottiböna som ligger i tiden nu när vi behöver alltmer vegetariska proteinkällor. Goda och går att torka och spara för senare behov. Lägger till Rosenböna för att den är så produktiv och har en fräck röd färg.

Grönsaksbloggaren sa...

Det är tydligen problem med kommentarsfunktionen. Här kommer andra meddelandet från en som inte har lyckats kommentera själv:

Viveca skriver:

Jag håller med K. Gulbeta känns inte alls bra. Det känns som polkagrisbeta och Blå kongo: för sensationslystet och lättköpt. Jag röstar på portlak. Den är rolig på ett lite diskretare sätt med sin köttiga konsistens.

K sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Grönsaksbloggaren sa...

Ylva skriver, via annan kanal:

Tyvärr jag kunde fortfarande inte kommentera i bloggen retligt nog... så jag fortsätter här. För mig är det lättare att förstå vad som menas med en trendig grönsak än en modern...

Apropå Victory Gardens läste jag nyligen om Canadas motsvarighet, av Margaret Atwood. Hennes föräldrar fortsatte sen med ständigt odlande även efter Andra världskriget. De tyckte helt enkelt att det var godare.Här i Göteborg har man just börjat med ett jippoartat projekt runt en kyrka. Ett hägn har satts upp och grisar släppts ut för att agera jordfräsar.Sen ska det odlas potatis där.

Med tanke på kllimat/miljöfrågan har jag en ny kandidat: Kronärtskocka. Motivering: för att det är tillfredställande att kunna tillgodose ett behov av lite exotisk lyx själv. Dessutom är den dekorativ och en av ytterst få grönsaker som alla mina 3 barn äter.

K sa...

Ja, kronärtskocka är ett bra förslag! Men det är synd att den är svår att övervintra.