lördag 4 april 2009

Nybörjare misslyckas i Maine

En amerikan på nästan våra breddgrader redogör i New York Times för alla misstag han har gjort i grönsakslandet. Gör inte om dem! Följ Grönsaksbloggen i stället.

Hittills har han haft för stora och orealistiska ambitioner om vad han ska odla. Ingen koll på vilka växter som trivs var. Bättre att acceptera sin jord och sin klimatzon från början, och starta i mindre skala för att öka efter hand.

Han ska rapportera fortlöpande om sina framgångar/ bakslag. Så nu har vi ännu en amatörodlare att jämföra oss mot.

2 kommentarer:

Rosengeranium sa...

Det är enkelt egentligen - ett frö är alltid så mycket mindre än den färdiga plantan, så för att bli stora odlare själva måste vi låta vår start vara som ett frö; liten.

Fast stora, orealistiska ambitioner är inte alltid dumt. Ofta är det de som får oss att starta. Jag menar; min blogg har som mål att odla grönsaker nog för en familj i en vanlig lägenhet. Det skulle rätt många tycka är orealistiskt, men jag är på väg att lyckas.

Grönsaksbloggaren sa...

Men jag hoppas att du har nån liten plätt utomhus också, åtminstone för några av grönsakerna. Inte minst för att man är utomhus på ett sånt trevligt sätt när man odlar.
I dag har det varit underbart försommarväder, och jag har tyvärr varit tvungen att stanna i stan. Längtansfullt har jag tittat på koloniodlarna som är i full gång.